Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

golden_arany

Név (magyarul): Arany
Név (angolul):
Golden / Agouti / Standard
Genokód:
++ (ha nem ismerjük a genetikai hordozókat ++ irandó, ha ismerjük az adott genotípus irandó nagy betűvel az alábbihoz hasonlóan: Ee vagy EE, de ez a genotípus függvénye)
Meghatározás: Vad szín, a természetben csak így található meg. Bundája telt mahagónibarna sötétszürke aljszőrzettel, a has elefántcsont színű, agouti jegyei és szemei feketék, a fül söttszürke. Mintás vagy hosszú szőrű egyedek színe lehet világosabb, de ugyan az a jelölése.
Ha mondhatom így, 3 féle arany szín létezik. Az átlagos arany a fenti leírásnak felel meg (1 kép), a heterozigóta fekete (Aa) is arany, de a fekete (a) génnek részleges hatása van (A) felett, megnöveli a fekete pigmentek számát, amely különösen a szőrvégeken és az agouti jegyeken érzékelhető; és a heterozigóta fahéj (Pp) is arany, világosítja az eredeti színt, mert a fahéj (p) gén hatása is kis mértékben, de érvényesül megnöveli a sárga-vörös pigmentek számát a bundában, ettől kissé narancsos jellegű arannyá válik az egyed. (4. és 6. kép). (AaPp) egyeden pedig a két tulajdonság egyszerre képes érvényesüli, így a szőrzet nagy része narancsos lesz, a szőrvégek pedig egészen sötétek, különleges hatást érve el ezzel. (7. kép)

Néhány arany színű szíriai:

 
golden gold_banded_Apromancs golden_dominant_spot
minta nélküli, rövid szőrű banded, rövid szőrű
/Aprómancs hobby-tenyészet/
domináns foltos, rövid szőrű
golden_long_hair golden_umbrous_longhair gold_tricolor
minta nélküli,
hosszú szőrű
umbrous arany, minta nélküli, hosszú szőrű tricolor (tortoi-banded), rövid szőrű
AaPp_gold_banded    
"AaPp" arany, banded, hosszú szőrű  umbrous arany, minta nélküli, rövid szőrű  

Módosítás: (2014. május 12. hétfő, 13:16)

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa61
mod_vvisit_counterTegnap23
mod_vvisit_counterEzen a héten61
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1013

IP címed: 54.92.174.251
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 39 vendég böngészi