Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Egyszerű és összetett színek

Az egyszerű színek értelem szerűen kevés, egészen pontosan csak egy színből állnak, az összetett színek kettő, vagy annál több színből. Nem érdemes három-négynél több színt kihozni egy hörcsögön belül, mert értelmezhetetlenné, zavarossá teheti az eredeti színt, emellett a minőség is romlik.
Egyszerű színek: arany, fekete, rozsda, sötét fülű fehér, extrém hígított, sötét szürke, krém, világos szürke, fahéj, ezüstszürke, sárga.
Összetett színek: minden olyan szín, amely legalább két egyszerű szín-gént tartalmaz összetett színnek hívjuk.

Agouti és self

Két típusba sorolhatóak a höcsögök színei, agouri és self. Agouti szín például az arany, vagy a szürke színek, persze kevert színek között is található agouti, pl. a gyöngy kombinációk. Az agouti színek egyszerűen felismerhetőek az aranyoknál megszokott mintázat alapján, mely a következő: háromszög alakú sapka a fejtetőn, sötét csík a pofazacskón, világos félhold a nyakon, mellkasi pántok, tört-fehér has. Azonban bizonyos esetekben csak a pofazacskón található sötét sáv, a nyakon található félhold és a törtfehér has marad meg. Mintagénnel keverve a has a legtöbb esetben hófehér és a nyak-félhold sem látható, ilyenkor is egyszerű a felismerés, ha a pofazacskón van egy élénken elhatárolódó sötét sáv agouti az egyed,
agouti_jegyek1agouti_jegyek2agouti_jegyek3

A self elkülönítése egyszerű. A self színeknél a mancsok vége, az áll alja, a mellkason vagy a hason egy kis folt fehér. A selfek egyszínűek, bár gyakori, hogy az agoutiknál jellemző mellkasi pánt és a pofazacskón egy széles sáv sötétebb árnyalatú, de az eredetivel megegyező színű. Self pl.: a fekete, a csokoládé, a dove, a krém, stb.

Módosítás: (2014. május 12. hétfő, 13:06)

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa103
mod_vvisit_counterTegnap23
mod_vvisit_counterEzen a héten103
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1055

IP címed: 54.92.174.251
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 80 vendég böngészi