Hozzávalók:

• 1db nagyobbacska sárgarépa
• 1db friss fehérrépa
• ¼ friss zeller
• ½ kígyóuborka
• 1 bögre zab
• 1 bögre búza
• 1 szál friss petrezselyem zöld

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát, zellert forró víz alatt tisztára mossuk, az uborkát meghámozzuk; a zabot és a búzát kávédarálóban alaposan megdaráljuk. A sárgarépa felét, a fehérrépát és az uborkát egy nagy tálba tesszük, és péppé turmixszoljuk, hozzákeverjük a darált búzát és zabot. Ha nem kapunk elég kemény tésztát,akkor daráljunk még zabot, búzát, vagy keverhetünk bele zabkorpát is. Finomított lisztet ne használjunk! A pépet tetszés szerint megformázzuk, a maradék sárgarépát kis karikákra vágjuk, a tetejére és az oldalára nyomkodjuk, majd az egészet sütőben kb. 150 °C kisütjük. Ha kihűlt, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és így kínáljuk fel kedvencünknek.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa47
mod_vvisit_counterTegnap20
mod_vvisit_counterEzen a héten47
mod_vvisit_counterEbben a hónapban905

IP címed: 54.221.136.62
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 19 vendég böngészi