Hozzávalók:

• ~5dkg cseresznye
• ~5dkg alma
• ~5dkg málna
• ~5dkg sárgabarack
• ~5dkg őszibarack
• ~5dkg dinnye

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan megmossuk. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, a cseresznyét kimagozzuk, a dinnye héját levágjuk, belét megszabadítjuk az összes magtól. A barackokat meghámozzuk, méghozzá úgy, hogy felforralunk egy kevés vizet, beledobjuk a barackokat, és 10 másodpercig főzzük, majd kivesszük, és lehúzzuk a héjukat. A magvakat is eltávolítjuk. Ha mindez megvan, akkor gyümölcs centrifugában kipréseljük a gyümölcsök levét, ha nincs a háznál, akkor turmixgéppel teljesen összepépesítjük, majd egy gézlapon keresztül átpréseljük. Így a leve kifolyik, de a sűrűje fent marad a gézlapon. Ezt a szűrést a centrifuga után is lehet, hogy el kell végeznünk, mivel ha nagyon rostos a visszamaradt gyümölcslé, akkor el fog akadni a golyósitató csövében. Tehát az a fontos, hogy minél alaposabban szűrjük át a levet. Ha evvel készen vagyunk, akkor az így kapott vitamindús folyadékot beletöltjük az önitatóba, és ezt kínáljuk fel kedvencünknek szomjoltásra. Ha nincs itatónk, akkor jó a tálka is (ez esetben nem szükséges ennyire precízen átszűrnünk).
A megmaradt gyümölcspépet kevés zsemlemorzsával sűrűvé gyúrjuk, kis golyókat formálunk, és úgy tálaljuk hörcsögünk számára.
Érdemes a nem felhasznált gyümölcslevet hűtőben tárolni, mivel akkor később is felhasználható lesz. Azonban pár napnál tovább semmiképpen se tároljuk? Mert nagyon könnyen megpenészedik. Javasolt az itatót is a legkisebbre cserélni ilyenkor, mert a hörcsögök alapvetően kevés folyadékot fogyasztanak.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa24
mod_vvisit_counterTegnap111
mod_vvisit_counterEzen a héten731
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1683

IP címed: 54.80.217.80
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 22 vendég böngészi