Hozzávalók:

• 3-4 nagyszemű, érett füge
• Fél citrom leve
• Kevés reszelt sajt
• Kb. fél bögre rozsliszt
• 1 mokkáskanál szőlőcukor
• 1 tojás

Elkészítés:

A fügét megmossuk, levágjuk a szár maradványait (tele van ragacsos fehér folyadékkal, ami nem túl kellemes ízű), és villával péppé paszírozzuk. A tojás sárgáját elkeverjük a szőlőcukorral, majd hozzáöntjük a rozslisztet, a fél citrom levét, és a pépesített fügét, majd ha ezt jól összedolgoztuk, belekeverjük a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Lisztezett nyújtódeszkára fektetjük, igény szerinti vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd sütőben 150 fokon megsütjük. Kihülés után fém dobozban tárolhatjuk. Napi 1 szem süti ajánlott. A cukortartalma miatt hízlal, viszont betegségből felépülő állatoknak kifejezetten ajánlott.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa138
mod_vvisit_counterTegnap37
mod_vvisit_counterEzen a héten175
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1248

IP címed: 54.80.148.252
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 40 vendég böngészi