Hozzávalók:

• 1/2 marék búzafű
• 1/2 marék zabfű
• 1/2 marék kukoricalevél
• 1-2 levél pongyola pitypang
• 1 szál petrezselyemlevél
• 1 szál zellerlevél
• 1dl kefír
• 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
• Egy kevés rozsliszt

Hozzávalók előkészítése:

Ehhez a finomsághoz már pár héttel hamarabb neki kell készülnünk, ugyanis a hozzávalóknak ki is kell kelnie. Fogjunk egy nagyobb cserepet, vagy egy lapos edényt. Tegyünk bele egy kevés forgácsot. Egymás mellé csíkokban szórjunk rá búzát, zabot és kukoricát. Majd az egészre fektessünk még egy réteg forgácsot. Alaposan öntözzük meg. Mivel a kukorica fog a legnehezebben kihajtani, így az edény azon felén érdemes sűrűbben locsolgatni. Mikor már jó 15-20 centisek a növénykék, akkor álljunk neki learatni. A többi hozzávaló boltban is megvehető, de még jobb, ha van saját kertben nevelt. A legfontosabb, hogy semmi se legyen permetezve vagy trágyázva, legalább 2 szomszédnyi távolságban.

Elkészítés:

Az összes zöldet megmossuk, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet, majd egy jó éles késsel (ujjainkra vigyázva!) a lehető legapróbbra vágjuk. Jól összeforgatjuk, hogy homogénebb legyen a keverékünk. Majd ezt egy tálkában alaposan elkeverjük a kefírrel. A végén annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen. Aprócska, max 2 centiméter átmérőjű golyókat formálunk belőle. A golyócskákat megforgatjuk rozslisztben, hogy ne ragadjanak össze. Egy tálkába fektetjük őket, és fóliával letakarjuk. Hűtőben tároljuk, hogy ne romoljon meg. Ízlés szerint adagoljuk.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa60
mod_vvisit_counterTegnap20
mod_vvisit_counterEzen a héten60
mod_vvisit_counterEbben a hónapban918

IP címed: 54.221.136.62
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 32 vendég böngészi