Hozzávalók:

• 4 ek zabpehely
• 2-3 ek liszt-teljes kiörlésű is lehet
• 2 ek korpa
• 1 tojás
• 2 ek búzacsírát vagy darált diót
• 2 ek aprított vagy hántolt tökmagot
• 2 ek hántolt napraforgómagot
• 1 ek mézet
• kb fél almát reszelve

Elkészítés:

Zabpehelyből, lisztből, korpából és a tojásból tésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk.
A búzacsírát vagy darált diót, tökmagot, napraforgómagot, mézet és a fél almát összedolgozunk, hogy valamelyest kenhető állagú legyen, almával lehet még lágyítani. A tészta egyik felére kenjük, ezt a masszát a másik felét pedig ráhajtjuk, langyos sütőben lassan inkább szárítjuk mint sütjük.
Melegen ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, mert ha kihül nem lehet szépen darabolni.
Egy ilyen adag sokáig elég, papírzacskóban tárolható.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa66
mod_vvisit_counterTegnap20
mod_vvisit_counterEzen a héten66
mod_vvisit_counterEbben a hónapban924

IP címed: 54.221.136.62
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 38 vendég böngészi