Pontos mértékegységeket nem írtak, mert még kísérleti fázisban van, és nem találták meg az optimális arányokat.

Hozzávalók:

• egy szép nagy cékla vagy több kicsi (kb. 300 g)
• búza vagy zabkorpa fél bögre
• búzacsíra fél bögre (ez ilyen korpaszerű cucc csak sárga és édes)
• búzasikér 3-4 ek.
• rozsliszt 3-4 marék

Elkészítés:

A korpát, a csírát, a sikért és a lisztet összekeverjük. A céklát meghámozzuk, kockázzuk és turmixoljuk. A pépet összekeverjük a liszttel meg a többivel, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Sütőpapíron vagy vajazott tepsiben lassú tűzön kisütjük (könnyen odakozmál!!!). A búzasikér kihagyható, de akkor több liszt kell bele. Ha a tészta túl lágy akkor sikért kell még hozzáadni. Ajánlott gumikesztyűben dolgozni vele, különben úgy fog kinézni az ember keze, mint egy jólszituált vízihulláé.

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa55
mod_vvisit_counterTegnap20
mod_vvisit_counterEzen a héten55
mod_vvisit_counterEbben a hónapban913

IP címed: 54.221.136.62
 , 
Jelenlevők
Oldalainkat 27 vendég böngészi